Parsley+

Maak peterseliepesto, kruidenboter of knoflooksaus met peterselie. Maar breng er ook vlees-, vis- en vegetarische gerechten mee op smaak.
Beschrijving
De bladeren en stengels van de peterselieplant worden met stoom gedistilleerd, waardoor de olie vrijkomt. Afkomstig uit het Middellands Zeegebied.
Peterselie is een van de meest gebruikte kruiden in de Hollandse keuken. Een goede en slimme gewoonte, want peterselie is een kruid met veel eigenschappen en zeker de biologische variant.
Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.
Volgens de overlevering werd peterselie al zo'n 2000 jaar geleden als ondersteunend gebruikt ”
Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.
Peterselie blijkt een heel gezond kruid te zijn dat boordevol vitaminen en mineralen zit. Zo bevat peterselie veel vitamine C, E en K, bètacaroteen, foliumzuur en de mineralen ijzer, silicium en calcium. Dertig gram peterselie blijkt al onze dagelijkse behoefte aan vitamine C te dekken. Dat is niet mis, maar dan hebben we het wel over peterselie van biologische teelt. In een zakje gedroogde peterselie uit de supermarkt zit vrijwel niets meer.
Maak peterseliepesto, kruidenboter of knoflooksaus met peterselie. Maar breng er ook vlees-, vis- en vegetarische gerechten mee op smaak.
Hoe te gebruiken?
- Voeg aan de gekookte pasta, een handje verse peterselie en twee druppels Parsley+ toe aan de pan
- Voeg toe aan sauzen, soepen en stoofpotten voor een heerlijke smaakPeterselie wordt meestal gebruikt om een gerecht mee af te maken / mee te garneren
- Voeg een paar druppels toe aan je zelf gemaakte kruidenboter
- Voeg het toe als een extra touch aan je zelfgemaakte tabouleh salade of quinoa
- Maak een heerlijke courgettesoep met peterselie en bieslook